Parijse Brioche
Ingrediënten
- 350 g meel
- 12 g droge gist
- 3 eieren
- 200 g boter
- 1 kl zout
- 40 g suiker
- 10 cl melk
Werkwijze
- Haal de boter uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Eventjes in de microgolf laten ontdooien.
- Maak van het meel, de gist, de suiker, de 3 eieren, de melk en het zout een glad en soepel deeg en kneed 10 minuten. Op het laatste de boter onderkneden.
- Plaats het deeg in een kom en laat 1u30 rijzen.
- Breek het deeg door het op zichzelf te plooien.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Neem 1/5 van het deeg en maak een kleine bol. Van de rest maakt u een grote bol.
- Leg de kleine bol op de grote en plaats de brioche in een ingeboterde briochevorm.
- In ca 30 minuten afbakken
- Laten afkoelen op een rooster.
|