BROOD MET TIJM EN SCHIL VAN EEN APPELSIEN
Ingrediënten
- 210 ml water
- 1 el olie
- 1 kl tijm
- Appelsienschil
- 1 kl zout
- ¾ el suiker
- 340 g meel
- ¾ kl droge gist
- Bruin lijnzaad om boven op deeg te leggen.
Werkwijze
- Maak van al de ingrediënten (behalve het lijnzaad) een soepel en glad deeg.
- Laat onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.
- Even doorkneden.
- Opbollen en op ingevette bakplaat leggen.
- Onder doek en plastic folie opnieuw 1u laten rijzen.
- Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 220°C.
- Het brood insmeren met melk en bestrooien met het lijnzaad.
- In ca 20 minuten afbakken tot het hol klinkt als u er onderaan op tikt.
- In de oven water spuiten om een mooie korst te bekomen.
- Laten afkoelen op een rooster.
|