Ontbijtbroodjes
Ingrediënten
- 500 g meel T 55 (goedkoopste meel)
- 300 ml water
- 1 ½ kl zout
- 40 g verse gist
Werkwijze
- Meng het zout en het meel in een grote kom.
- Maak een putje en giet daarin de gist, vervolgens langzaam het lauwe water.
- Kneed kachtig gedurende 6 minuten, eerst mengen met een houten lepel en vervolgens manueel kneden tot u een glad en elastisch deeg bekomt.
- Afdekkken met doek en plastic folie en 30 minuten laten rijzen op een warme plaats.
- Strooi meel op uw werkblad en maak het deeg plat tot een vierkant van 20 cm zijde.
- Sla de vier punten om, en dan de vier nieuwe punten.
- Draai het deeg om en vorm een mooie bol die u in het midden van een bakplaat legt die u lichtjes hebt ingewreven met olie.
- Na de 30 minuten rijstijd vormt u een lange worst en verdeel deze in stukjes van 100 gr.
- Vorm kleine bollen, leg ze op de bakplaat en maak een kruis op de bollen.
- Laat opnieuw onder doek en plastic folie 40 minuten rijzen.
- Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 200°C.
- Bestrooi ze met meel alvorens ze in te ovenen.
- Bak ze in ca 25 minuten af.
- Laat ze uitzweten op een rooster.
|