Panettone
Ingrediënten
- 10 g gist
- 15 cl melk
- 500 g meel
- 80 g poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- ½ cc zout
- Eigeel van 6 eieren
- 125 g zachte boter
- Droge rozijnen
Werkwijze
- Los de gist op in de lauwwarme melk.
- Zeef het meel in een grote kom, voeg er de suiker bij, de vanillesuiker en het zout. Meng alles zeer goed.
- Maak een kuiltje en doe daarin het eigeel en de boter.
- Alles mengen en geleidelijk de melk ondermengen en kneden tot u een glad en soepel deeg bekomt.
- Laat onder doek en plastic folie 2u rijzen.
- Terug doorkneden en doe de rozijnen erbij.
- Plaats het deeg in een beboterde vorm.
- 1u laten rijzen.
- Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 200°C.
- Voor het inovenen kunt u over het deeg suikerparels strooien of insmeren met gesmolten boter.
- In ca 40 minuten afbakken.
Bron "Pâtisseries maison"
|