GEZOND EN FEESTELIJK BROOD
Vrij van koemelk, kippenei, riet- of bietsuiker, pinda en eventueel soja en noten
Ingrediënten
- - 250 g roggemeel - 100 g honing
- - 225 g tarwemeel - geraspte schil van 1 sinaasappel
- - 100 g havermout - 100 g geraspte worteltjes
- - 1 tl zout - 100 g gemalen amandelen
- - 1 ½ zakje gedroogde gist
- - 2 dl sojamelk (of rijstdrank)
- - ½ sinaasappelsap
Werkwijze
- - Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- - Meng alle ingrediënten op een werkblad tot een soepel deeg (ca 10 minuten). Laat het deeg in een afgedekte kom op een warme plaats 1 à 2 uur rijzen.
- - Beboter een cakevorm.
- - Kneed het deeg opnieuw goed door.
- - Vorm een rol en leg die in de vorm.
- - Laat afgedekt opnieuw ca 30 minuten narijzen op een warme plaats.
- - Verwarm de oven voor op 180°C.
- - Bak het brood op een rooster in het midden van de oven in 50 à 60 minuten gaar en bruin.
- - Laat even rusten in de vorm en laat het daarna op een rooster uitwasemen.
|