Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    13-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemengde bolletjes

    GEMENGDE BOLLETJES

    Ongeveer 2 uur

    Ingrediënten

    Voor het deeg

    • - 500 g witte tarwebloem
    • - 1 el zout
    • - 60 g zachte boter
    • - 30 g gist
    • - 3 dl water

    Voor de verschillende smaken

    • - 20 g rode of groene paprika’s, ontdaan van zaadjes en fijngehakt, en 20 g ui, gepeld en fijngehakt.
    • - 20 g verkruimelde Stilton (Engelse kaas bleu, anders een andere bleu) en

    30 g gehakte walnoten.

    - 75 g Brie in kleine stukjes en een flinke handvol vers basilicum, gehakt.

    Werkwijze

    • - Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom totdat alle bloem is opgenomen.
    • - Kneed het deeg 5 minuten op een met bloem bestoven werkvlak, doe het terug in de kom en laat het 1 u rusten.
    • - Bekleed meerdere platen met bakpapier en bestuif licht met bloem.
    • - Verdeel het deeg in drieën.
    • - Meng de paprika en ui door één deel en maak daar ballen van 75 g van. Leg ze op een bakplaat en kerf een kruis in elke bovenkant.
    • - Door een tweede deel kneedt u de Stilton en walnoten, en ook nu verdeelt u het deeg in porties van 75 g. Rol elke portie uit tot een vrij lang worstje, leg er een knoop in en schik ze op een bakplaat.
    • - Rol het resterende deeg uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dik en strooi er Brie en basilicum over. Begin bij de lange kant met het oprollen en druk de zijkanten op elkaar zodat de vulling er niet uit kan vallen. Snijd de worst in stukken van 5 cm dik en leg ze met de snijkant omlaag op een bakplaat.
    • - Laat de broodjes 1 u rusten.
    • - Verwarm de oven voor op 220°C.
    • - Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.



    13-03-2010, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    11-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fries suikerbrood

    FRIES SUIKERBROOD

    Ongeveer 2 uur

    Ingrediënten voor 2 kleine of 1 groot suikerbrood:

    • - 600 g bloem - 30 g gist
    • - 12 g zout - 12 g basterdsuiker
    • - 15 g melkpoeder - 30 g boter
    • - 325 g water

    Vulling:

    - 400 g suikerchips 
    - 5 g kaneel
    - 20 g citroenrasp
    - sucade, gekonfijte gember en/of gehakte bigarreaux naar wens

    Voor de broodblikken:

    Boter - suiker - kaneel

    Oven:

    210° Celsius

    Werkwijze

    • - Kneed op de klassieke wijze een soepel en glad deeg.
    • - 1ste rijs ca 20 minuten onder doek en plastiek folie.
    • - Vulling doorwerken. Dit kunt u het beste doen door het gerezen deeg enigszins plat te drukken en de vulling er op te storten en in te vouwen. Hierna snijdt u met een deegschraper het deeg door en legt het ene afgesneden deel op het andere. Dit herhaalt u net zo lang tot een redelijke vermenging van de vulling tot stand gekomen is. Iedere keer als er losse chips uit het deeg rollen drukt u ze er maar weer voorzichtig in. Het is aan te bevelen om het deeg niet te kneden, daar men dan alle gasbelletjes van het rijzen weer dichtdrukt.
    • - Afwegen (ingeval van 2 kleine).
    • - Aanpunten.
    • - Puntrijs ca 10 minuten. Intussen kunt u het broodblik dik met boter insmeren en bestrooien met suiker welke vermengd is met kaneel.
    • - Opmaken en in voorbereide blikken leggen.
    • - Narijs ca 30 minuten onder doek en plastiek folie.
    • - Met een schaar de bovenkant in de lengterichting inknippen.
    • - 25 minuten bakken met water op de onderplaat.
    • - Direct na het bakken uit de vorm op een rooster storten. (Rondom de suiker zal het brood nog wat kleverig zijn en de suiker aan de buitenkant is gekarameliseerd).



    11-03-2010, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    09-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestbroodjes

    FEESTBROODJES

    Ongeveer 2 uur 15

    Ingrediënten

    Voor 12 broodjes

    • - 475 g bloem - 2 els boter
    • - 1 tl kristalsuiker - 1 tl zout
    • - 15 g verse gist - 2 ¾ dl water

    Voor de garnering

    • - 1 eierdooier voor het glazuur - maanzaad of zwart mosterdzaad
    • - sésamzaad - venkelzaad
    • - paprikapoeder - takjes verse rozemarijn
    • - grofgemalen cajunkruiden - grof zeezout

    Werkwijze

    • - Doe de bloem in een mengkom, wrijf de boter met uw vingertoppen erdoor totdat het mengsel op broodkruim lijkt. Roer de suiker en het zout erdoor.
    • - Verbrokkel de gist erover en voeg voldoende warm water toe voor een soepel deeg.
    • - Kneed het deeg 5 minuten op een licht bestoven werkblad tot het zacht en elastisch is.
    • - Leg het deeg terug in de kom en dek af met doek en plastic folie. Laat het op een warme plaats 1 u rijzen totdat het in omvang is verdubbeld.
    • - Stort het deeg op een bestoven werkblad, kneed het goed en snijd het in 12 stukken. Geef elk stuk een van onderstaande vormen. Leg de deegvormen op ingevette bakplaten.
    • - Bedek het deeg met doek en plastic folie en laat het op een warme plaats 20 minuten rijzen.
    • - Verwarm de oven voor op 200°C.
    • - Bestrijk het deeg met de eierdooier vermengd met 1 el water.
    • - Bestrooi de vormen met zaden, kruiden of zout.
    • - Bak de broodjes 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
    • - Laat ze afkoelen op een rooster.

    Spiraal: neem 2 stukken deeg en rol die tot een 25 cm lange sliert. Rol elke deegsliert spiraalvormig op.

    Klaverblad: neem 2 stukken deeg en verdeel elk stuk in 3 bolletjes. Leg 3 bolletjes in de vorm van een driehoek tegen elkaar aan.

    Ster: neem 2 stukken deeg en vorm van elk stuk een cirkel. Knip met de schaar elke bol 5 of 6 keer tot het midden in (als de spaken van een wiel).

    Strik: neem 2 stukken deeg. Rol elk stuk tot een 20 cm lange sliert, maak een lus in een einde en haal het andere einde door de lus om zo een strik te maken. Herhaal dit bij het andere stuk deeg.

    Kruidenbroodjes: neem 2 stukken deeg en vorm van elk een ovaal. Knip met de schaar 4 sneetjes boven in elk ovaal en steek er takjes rozemarijn in. (Steek er na het bakken nog wat verse takjes in).



    09-03-2010, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!