GEMENGDE BOLLETJES
Ongeveer 2 uur
Ingrediënten
Voor het deeg
- - 500 g witte tarwebloem
- - 1 el zout
- - 60 g zachte boter
- - 30 g gist
- - 3 dl water
Voor de verschillende smaken
- - 20 g rode of groene paprikas, ontdaan van zaadjes en fijngehakt, en 20 g ui, gepeld en fijngehakt.
- - 20 g verkruimelde Stilton (Engelse kaas bleu, anders een andere bleu) en
30 g gehakte walnoten.
- 75 g Brie in kleine stukjes en een flinke handvol vers basilicum, gehakt.
Werkwijze
- - Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom totdat alle bloem is opgenomen.
- - Kneed het deeg 5 minuten op een met bloem bestoven werkvlak, doe het terug in de kom en laat het 1 u rusten.
- - Bekleed meerdere platen met bakpapier en bestuif licht met bloem.
- - Verdeel het deeg in drieën.
- - Meng de paprika en ui door één deel en maak daar ballen van 75 g van. Leg ze op een bakplaat en kerf een kruis in elke bovenkant.
- - Door een tweede deel kneedt u de Stilton en walnoten, en ook nu verdeelt u het deeg in porties van 75 g. Rol elke portie uit tot een vrij lang worstje, leg er een knoop in en schik ze op een bakplaat.
- - Rol het resterende deeg uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dik en strooi er Brie en basilicum over. Begin bij de lange kant met het oprollen en druk de zijkanten op elkaar zodat de vulling er niet uit kan vallen. Snijd de worst in stukken van 5 cm dik en leg ze met de snijkant omlaag op een bakplaat.
- - Laat de broodjes 1 u rusten.
- - Verwarm de oven voor op 220°C.
- - Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.
|