Kleine rozijnenbroodjes
Ingrediënten (voor 12 broodjes)
- 350 g meel
- 1 zakje droge gist
- 1 snuifje zout
- 50 g suiker
- 12 ½ cl lauwe melk
- 1 ei
Werkwijze
- Men legt een goed handvol rozijnen in een kommetje water (of rhum!) om ze laten zwellen.
- Maak van alle ingrediënten een soepel en glad deeg.
- Op t laatste de rozijnen ondermengen.
- Laat onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.
- Maak ondertussen de crème pâtissière klaar:
o 50 cl melk
o een vanillestokje
o 45 g maïzena
o 4 geel van ei
o 110 g suiker
- Kook de melk met het vanillestokje in 2 gesneden in de lengte erin. Laat de zaadjes erin vallen.
- Giet al kloppend met een garde de kokende melk over het mengsel.
- Giet alles terug in de pan en laat indikken zonder op te houden met kloppen.
- Vorm van het deeg een rechthoek van 20 cm.
- Smeer de crème patissière erop en bestrooi deze met de rozijnen.
- Rol alles tot een worst in de lengterichting en snij deze in schijfjes van ca 2 cm
- Laat opnieuw onder doek en plastic folie 40 minuten rijzen.
- Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 180°C.
- Maak de schijfjes met een vork een beetje platter als ze te dik zijn.
- Smeer de schijfjes in met een geklopt ei vermengd met 2 el melk.
- Bak ze in ca 30 minuten af.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
|