Chocoladebroodjes
Ingrediënten
- 260 ml melk
- 1cc zout
- 10 g boter
- 40 g suiker
- 450 g meel
- 1 cc droge gist
- 150 g bladerdeegboter
- 1 ei
Werkwijze
- Meng in een grote kom het meel, het zout, de boter, de melk, de suiker en de gist.
- Zeer goed kneden tot u een soepel en glad deeg bekomt.
- Onder doek en plastic folie 2 u laten rijzen.
- Het deeg vervolgens 30 minuten op een frisse plaats zetten.
- Het deeg platdrukken en de boter in het midden in stukjes leggen.
- Het deeg op de boter vouwen en 15 minuten op een koele plaats zetten.
- Kwart draai geven en uitrollen.
- Terug in drie vouwen en opnieuw 15 minuten op een koele plaats zetten.
- Dit drie maal herhalen.
- Het deeg uitrollen en banden snijden in de lengte (iets korter als de lengte van een chocoladestaafje.
- Snij elke band in vier om vierkanten te bekomen.
- Elk vierkant goed uitrollen om rechthoeken te bekomen.
- Twee staafjes chocolade opleggen en het broodje sluiten.
- 1 u laten rusten onder doek en plastic folie.
- Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 220°C.
- Insmeren met eigeel en in ca 20 minuten afbakken.
|