BROOD MET TOMATEN EN BASILICUM
Ongeveer 3 uur
Ingrediënten
(voor 12 kleine broodjes)
- - 550 g patisseriebloem
- - 2 kl zout
- - 50 ml olijfolie
- - 30 g verse gist
- - 30 cl water
- - 100 g rijpe tomaten
- - 2 el gedroogde basilicum
Werkwijze
- - Meng in een kom 500 g meel met het zout.
- - Maak een putje en stort daar de gist en het lauwe water in.
- - Doe er de olie bij en begin met uw vingers alles goed te mengen.
- - Bestrooi een werkblad met meel en kneed 5 minuten tot u een soepel deeg bekomt.
- - Bedek met doek en plastic folie en laat 1 u rijzen.
- - Meng het gedroogde basilicum en de tomaten onder het deeg. De geschilde tomaten snijd u in kleine stukjes. Het deeg zal plakkerig worden. Voeg daarom lepel per lepel meel toe.
- - Kneed zorgzaam tot de tomaten goed vermengd zijn met het deeg.
- - Verdeel het deeg in 12 stukjes van ca 85 g. Bol de stukjes op en leg ze op een bakblik dat u met bakpapier hebt bedekt.
- - Afdekken met doek en plastic folie en 1 u laten rijzen.
- - Verwarm de oven voor op 200°C.
- - Strooi n weinig bloem over de broodjes en maak enkele inkervingen naar eigen smaak.
- - Bak in ca 20 minuten de broodjes af.
- - Laat ze afkoelen op een rooster.
|