Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    20-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodvlecht

    BROODVLECHT

    Ongeveer 2 uur

    Ingrediënten

    • - 500 g tarwebloem
    • - 1 zakje droge gist of 14 g verse gist
    • - 50 g suiker
    • - 1 zakje vanillesuiker
    • - 150 g rozijnen
    • - zout
    • - 2 eieren
    • - 1 eiwit
    • - 25 cl lauwe slagroom

    Werkwijze

    • - Van al de ingrediënten een deeg maken, met de mixer eerst even op de laagste, dan op de hoogste stand in ongeveer 5 minuten tot een soepel deeg kneden. Is het te kleverig voegt u wat meer bloem toe. Het moet goed zacht blijven.
    • - Het deeg op een warme plaats 30 minuten laten rijzen.
    • - Opnieuw met de mixer op de hoogste stand doorkneden.
    • - 150 g rozijnen even met de mixer op de middelste stand erdoor kneden en uit 2/3 van het deeg 3 ca 40 cm lange rollen vormen, deze vlechten en op een ingevet bakblik leggen. Met een deegroller in de lengte een gleuf drukken.
    • - 1 eierdooier met 1 cl melk loskloppen. De gleuf ermee bestrijken en van de rest van het deeg 3 lange rollen vormen van ca 35 cm. Deze vlechten en boven op de grote vlecht leggen. Eveneens met de losgeklopte eierdooier bestrijken. De vlecht op een warme plaats laten staan tot hij goed gerezen is (30 minuten).
    • - De oven voorverwarmen op 175 à 200°C.
    • - Het bakblik in de oven schuiven en in ca 35 minuten afbakken.
    • - Laten afkoelen op een rooster.



    20-12-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    17-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodpudding

    BROODPUDDING

    Ongeveer 1 uur 30

    Ingrediënten

    • - 225 g droog en oud wit brood
    • - 225 g droog en oud bruin brood
    • - 1 ei
    • - 570 ml melk
    • - 125 g suiker
    • - 1 tl kaneelpoeder
    • - 75 g margarine of boter
    • - rozijntjes naar smaak

    Werkwijze

    • - Verwijder de korsten van het brood.
    • - Laat het broodkruim in de melk weken.
    • - De oven voorverwarmen op 180°C.
    • - Plet het brood.
    • - Voeg er de 100 g suiker, rozijnen, het ei en boter met kaneel aan toe.
    • - Alles goed mengen.
    • - Giet in een cakevorm en strooi er nog 25 g suiker bovenop.
    • - Nog 75 minuten laten opwarmen.
    • - Laat de vorm eerst goed afkoelen en dan pas omdraaien.



    17-12-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    14-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood met tomaten en basilicum

    BROOD MET TOMATEN EN BASILICUM

    Ongeveer 3 uur


    Ingrediënten

    (voor 12 kleine broodjes)

    • - 550 g patisseriebloem
    • - 2 kl zout
    • - 50 ml olijfolie
    • - 30 g verse gist
    • - 30 cl water
    • - 100 g rijpe tomaten
    • - 2 el gedroogde basilicum

    Werkwijze

    • - Meng in een kom 500 g meel met het zout.
    • - Maak een putje en stort daar de gist en het lauwe water in.
    • - Doe er de olie bij en begin met uw vingers alles goed te mengen.
    • - Bestrooi een werkblad met meel en kneed 5 minuten tot u een soepel deeg bekomt.
    • - Bedek met doek en plastic folie en laat 1 u rijzen.
    • - Meng het gedroogde basilicum en de tomaten onder het deeg. De geschilde tomaten snijd u in kleine stukjes. Het deeg zal plakkerig worden. Voeg daarom lepel per lepel meel toe.
    • - Kneed zorgzaam tot de tomaten goed vermengd zijn met het deeg.
    • - Verdeel het deeg in 12 stukjes van ca 85 g. Bol de stukjes op en leg ze op een bakblik dat u met bakpapier hebt bedekt.
    • - Afdekken met doek en plastic folie en 1 u laten rijzen.
    • - Verwarm de oven voor op 200°C.
    • - Strooi ’n weinig bloem over de broodjes en maak enkele inkervingen naar eigen smaak.
    • - Bak in ca 20 minuten de broodjes af.
    • - Laat ze afkoelen op een rooster.






    14-12-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!