- Van al de ingrediënten een deeg maken, met de mixer eerst even op de laagste, dan op de hoogste stand in ongeveer 5 minuten tot een soepel deeg kneden. Is het te kleverig voegt u wat meer bloem toe. Het moet goed zacht blijven.
- Het deeg op een warme plaats 30 minuten laten rijzen.
- Opnieuw met de mixer op de hoogste stand doorkneden.
- 150 g rozijnen even met de mixer op de middelste stand erdoor kneden en uit 2/3 van het deeg 3 ca 40 cm lange rollen vormen, deze vlechten en op een ingevet bakblik leggen. Met een deegroller in de lengte een gleuf drukken.
- 1 eierdooier met 1 cl melk loskloppen. De gleuf ermee bestrijken en van de rest van het deeg 3 lange rollen vormen van ca 35 cm. Deze vlechten en boven op de grote vlecht leggen. Eveneens met de losgeklopte eierdooier bestrijken. De vlecht op een warme plaats laten staan tot hij goed gerezen is (30 minuten).
- De oven voorverwarmen op 175 à 200°C.
- Het bakblik in de oven schuiven en in ca 35 minuten afbakken.