| KLEINE CHOCOLADEBROODJES (La Cuisine dAnnie) Ongeveer 2 uur Ingrediënten 
 - 500 g bloem - 2 eieren: 1 ei in het deeg en 1 ei om in te smeren - 150 g zachte boter - 50 g suiker - 1 glas lauwe melk - chocoladedruppels - 20 g verse gist - 1 tl zout 
 Werkwijze 
 - Zeef de bloem in een grote kom.  - Voeg er 1 ei, de suiker, het zout en de gist aan toe. - Meng alles met de hand. - Voeg er beetjes bij beetjes de lauwe melk aan toe en kneed alles ca 15 à 20 minuten tot u een glad en elastisch deeg bekomt. - Laat onder doek 5 minuten rusten. - Kneed het deeg opnieuw ca 10 minuten terwijl u er de boter geleidelijk onder vermengt.  - Wanneer u een soepel en glad deeg bekomt maakt u er een bol van en verdeel het deeg in tweeën. - Meng er de chocoladedruppels onder. Hoeveel hangt af van uw smaak!  - Snij van het deeg stukjes af van 30 g en vorm kleine bolletjes. Leg ze op bakpapier. Ik leg ze op een siliconen vel. - Laat ze onder doek en plastic folie rijzen tot het dubbele in volume. - Verwarm de oven voor op 200°C. - Smeer de broodjes in met eigeel gemengd met wat water. - Laat ze 20 à 30 minuten afbakken. - Laat ze afkoelen op een rooster. 
 |