KLEINE CHOCOLADEBROODJES
(La Cuisine dAnnie)
Ongeveer 2 uur
Ingrediënten
- 500 g bloem
- 2 eieren: 1 ei in het deeg en 1 ei om in te smeren
- 150 g zachte boter
- 50 g suiker
- 1 glas lauwe melk
- chocoladedruppels
- 20 g verse gist
- 1 tl zout
Werkwijze
- Zeef de bloem in een grote kom.
- Voeg er 1 ei, de suiker, het zout en de gist aan toe.
- Meng alles met de hand.
- Voeg er beetjes bij beetjes de lauwe melk aan toe en kneed alles ca 15 à 20 minuten tot u een glad en elastisch deeg bekomt.
- Laat onder doek 5 minuten rusten.
- Kneed het deeg opnieuw ca 10 minuten terwijl u er de boter geleidelijk onder vermengt.
- Wanneer u een soepel en glad deeg bekomt maakt u er een bol van en verdeel het deeg in tweeën.
- Meng er de chocoladedruppels onder. Hoeveel hangt af van uw smaak!
- Snij van het deeg stukjes af van 30 g en vorm kleine bolletjes. Leg ze op bakpapier. Ik leg ze op een siliconen vel.
- Laat ze onder doek en plastic folie rijzen tot het dubbele in volume.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smeer de broodjes in met eigeel gemengd met wat water.
- Laat ze 20 à 30 minuten afbakken.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
|