BOEKWEITBROOD
Vrij van gluten, koemelk, gist
Ingrediënten
- - Wat olijfolie om in te vetten
- - 200 g rijstmeel
- - 200 g volkoren boekweitmeel
- - 50 g quinoa of 50 g amaranth
- - 50 g gierstvlokken of 50 g rijstvlokken
- - 2 el wijnsteenpoeder
- - 2 tl zout
- - 1 tl koud geperste lijnzaadolie
- - 4 à 5 dl koolzuurhoudend water
Werkwijze
- - Zet op de bodem van de oven een platte (lasagne)schaal met water (dit zorgt ervoor dat het brood straks niet te hard wordt) en verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een cakeblik in met olijfolie.
- - Meng alle benodigdheden goed door elkaar met een mixer met deeghaken.
- - Doe het deeg in de ingevette cakevorm en plaats onmiddellijk in het midden van de oven op een rooster.
- - Na ca 50 minuten is het brood klaar!
|