LUXE MAISBROOD
Een verrukkelijk brood van Amerikaanse origine, dat u het beste warm kunt opdienen royaal bestreken met boter en jam.
Ongeveer 1 uur
Ingrediënten
Voor een vierkant brood (20 x 20 cm)
- 120 g + een klontje boter
- Iets meer dan 1 lepel bakpoeder
- 300 g maïsmeel (bij voorkeur geel)
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de bakvorm met het klontje boter.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout bij elkaar in een ruime kom.
- Meng er het maïsmeel en de suiker dooreen.
- Snijd de resterende boter in de droge ingrediënten fijn.
- Schud de inhoud van de kom af en toe en wrijf té grote stukjes boter met de vingertoppen fijn.
- Klop met behulp van een vork in een klein kommetje de eieren met de melk los.
- Giet dit mengsel bij de inhoud van de grote kom en schep alles met een houten lepel dooreen tot een samenhangend mengsel is verkregen.
- Roer de room erdoor. Er ontstaat nu een dikke pasta.
- Laat het mengsel in de bakvorm glijden en strijk met de vlakke kant van een mes de bovenzijde glad.
- Zet het geheel ca 30 minuten in de oven.
- Controleer of het brood gaar is door er een breinaald in te steken: komt deze schoon te voorschijn dan is het brood gaar.
- Haal de bakvorm uit de oven en laat het geheel 5 minuten afkoelen.
- Snijd hierna het brood in vierkantjes van 5 x 5 cm en dien deze warm op.
|