| LUXE MAISBROOD  Een verrukkelijk brood van Amerikaanse origine, dat u het beste warm kunt opdienen royaal bestreken met boter en jam. Ongeveer 1 uur Ingrediënten Voor een vierkant brood (20 x 20 cm) 
    120 g + een klontje boter 
    Iets meer dan 1 lepel bakpoeder 
    300 g maïsmeel (bij voorkeur geel) Werkwijze 
    Verwarm de oven voor op 200°C. 
    Bestrijk de bakvorm met het klontje boter. 
    Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout bij elkaar in een ruime kom. 
    Meng er het maïsmeel en de suiker dooreen. 
    Snijd de resterende boter in de droge ingrediënten fijn. 
    Schud de inhoud van de kom af en toe en wrijf té grote stukjes boter met de vingertoppen fijn. 
    Klop met behulp van een vork in een klein kommetje de eieren met de melk los. 
    Giet dit mengsel bij de inhoud van de grote kom en schep alles met een houten lepel dooreen tot een samenhangend mengsel is verkregen. 
    Roer de room erdoor. Er ontstaat nu een dikke pasta. 
    Laat het mengsel in de bakvorm glijden en strijk met de vlakke kant van een mes de bovenzijde glad. 
    Zet het geheel ca 30 minuten in de oven. 
    Controleer of het brood gaar is door er een breinaald in te steken: komt deze schoon te voorschijn dan is het brood gaar. 
    Haal de bakvorm uit de oven en laat het geheel 5 minuten afkoelen. 
    Snijd hierna het brood in vierkantjes van 5 x 5 cm en dien deze warm op. 
 |