Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    14-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis-tuin en keukenbrood

    HUIS-, TUIN- en KEUKENBROOD

    Ongeveer 4 uur

    Ingrediënten

    Voor 4 broden van 500 g

    • Een klontje boter - 130 g verse gist
    • 1 el + 2 els suiker - 9 ½ dl + 1 el lauwwarm water
    • 1500 g tarwebloem - 1 el zout

    Werkwijze

    • Bestrijk vier langwerpige bakvormen aan de binnenzijde met de zachte boter.
    • Verbrokkel de gist in een kommetje en meng er met behulp van een vork 2 tls suiker dooreen.
    • Voeg er 1 el lauwwarm water aan toe en meng alles dooreen tot u een gladde massa krijgt.
    • Zet het mengsel ca 20 minuten op een warme plaats.
    • Zeef de bloem in een grote kom en voeg er de resterende suiker en het zout bij.
    • Maak in het midden een kuiltje en giet hierin de gistoplossing en het overgebleven lauwwarme water.
    • Meng met een houten lepel geleidelijk aan de droge ingrediënten door het vocht en ga door tot het deeg als een bal in de kom ligt.
    • Leg het deeg op een met bloem bestoven werkplaats en kneed het 10 minuten tot u een soepel en glad deeg bekomt.
    • Laat het deeg onder doek en plastic folie op een warme tochtvrije plaats in ca 1u30 tot dubbele omvang rijzen.
    • Leg het deeg opnieuw op een met bloem bestoven werkplank en kneed het gedurende 8-10 minuten flink door.
    • Verdeel de deegbal in vier gelijke delen en breng elke portie in het gewenste model.
    • Leg het deeg in de bakvorm en laat het afgedekt met doek en plastic folie in ca 45 minuten rijzen tot het deeg tot de bovenrand van de vormen komt.
    • Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 240°C.
    • Plaats de bakvormen in de oven en verlaag na 15 minuten de temperatuur tot 220°C.
    • Bak de broden dan nog 30 minuten verder af tot ze gaar zijn. Ze klinken dan hol wanneer u er onderaan op klopt.
    • Laat ze afkoelen op een rooster.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!