KRAMIEK
Ongeveer 2 uur 45
Ingrediënten
- 350 g bloem
- 125 g rozijnen
- 1 tl zout
- 15 g verse gist
- 1,5 dl lauwe melk
- 3 losgeslagen eieren
- 25 g poedersuiker
- 125 g boter
Werkwijze
- Was de rozijnen met heet water en laat ze 30 minuten opzwellen. Droog ze met keukenpapier.
- Zeef de bloem en doe er het zout bij.
- Los de gist in 3 el melk op en vermeng het met een kleine hoeveelheid bloem. Dek het zo af en laat het 15 minuten rusten.
- Voeg er vervolgens de eieren, de poedersuiker en de resterende melk toe en kneed 10 minuten tot u een soepel deeg bekomt. Voeg niet meer melk toe dan wordt opgenomen.
- Bol het deeg op en laat het afgedekt onder doek en plastic folie op een warme plaats 45 minuten rijzen.
- Kneed het deeg nog even goed door en vorm er nu een ovale deegbal van en leg deze op een beboterde bakplaat.
- Laat ze afgedekt opnieuw 30 minuten narijzen.
- Verwarm de oven voor op 215°C.
- Bestrijk het brood voorzichtig met het eistrijksel en zet het deeg net onder het midden in de oven en bak het in ca 40 minuten gaar en bruin.
- Laat het afkoelen op een rooster.
|