KNAPPERIG VLOERBROOD
(wordt onder in de oven gebakken)
Ongeveer 2 uur
Ingrediënten
- 500 g witte tarwebloem, plus extra bloem om te bestuiven
- 1 el zout
- 30 g gist
- 40 g zachte boter
- 3 dl water
Werkwijze
- Giet het water in een grote kom. Brokkel de gist erover. Doe geleidelijk de bloem erbij en begin te kneden. Doe de boter en het zout erbij en kneed verder tot u een mooi glad deeg bekomt.
- Leg het deeg op een licht bestoven werkvlak en blijf het 5 minuten grondig kneden.
- Leg de deegbal terug in de kom en laat 2 u rusten.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat (of een siliconenvel). Vorm een bal van het deeg, leg die op de bakplaat en laat nog eens 1 u rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Kerf de bovenkant van het deeg een paar keer in met een scherp mes en bestuif met bloem.
- Bak het brood 30 minuten tot het goudbruin is.
- Laat op een rooster afkoelen.
|