KLEINE CHOCOLADEBROODJES
Ingrediënten
- 250 g meel
- 1 kl zout
- 1 zakje droge gist
- 120 ml melk op kamertemperatuur
- 40 g suiker
- 100 g zachte boter
- 1 ei om in te smeren
- chocoladestaafjes
Werkwijze
- Maak van alle ingrediënten (behalve de staafjes) een glad en soepel deeg.
- Rol een rechthoek van 20 cm x 50 cm uit.
- Snij deze in 6 gelijke banden.
- Leg één chocoladestaafje op de boord van de rechthoek, rol 2 x op, plaats het tweede staafje en eindig met rollen.
- Plaats de broodjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en laat onder doek en plastic folie 40 minuten rijzen.
- Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 220°C.
- Smeer de broodjes in met n geklutst ei met 1 el suiker.
- Bak de broodjes af in ca 15 minuten terwijl u goed de verkleuring in het oog houdt!
|