Wit brood
Ingrediënten
(voor 2 broden)
- 500 g meel T55
- 30 cl lauw water
- 10 g fijn zout
- 40 g gist
- ½ kl poedersuiker
- 1 kl olie
Werkwijze
- Giet in een grote kom het water.
- Los de gist op in het water en voeg er de suiker bij.
- Geleidelijk met een houten lepel het meel toevoegen.
- De olie en het zout toevoegen en goed mengen.
- Manueel verder kneden gedurende 10 minuten.
- Opbollen en onder doek en plastic folie op een warme plaats 1u30 laten rijzen.
- Op een licht bestoven werkblad even doorkneden en in 2 verdelen.
- Opbollen en op een bakplaat leggen op bakpapier.
- Opnieuw 45 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie.
- Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 210°C.
- Voor het inovenen de broden bestuiven met meel en met een scherp mes twee lange sneden in de broden snijden.
- Giet een glas water onder in de oven om het brood een mooie kleur te geven.
- In ca 35 minuten afbakken.
- Laat afkoelen op een rooster.
|