Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    05-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soezen
    Soezen

    Ingrediënten

    (voor 40 soezen)

    - 250 ml water

    - 125 g meel

    - 60 g boter

    - 50 g suiker

    - 1 kl zout

    - 4 gewone eieren (of 3 kleine)

    - Parelsuiker

    Werkwijze

    - Verwarm de oven voor op 210°C.

    - Giet in een pan het water, de boter, het zout en de suiker.

    - Zet de pan op een middelmatig vuur tot het kookpunt.

    - In een beweging het meel toevoegen en met een houten spatel roeren tot het meel loslaat van de wanden.

    - Laat nog 1 minuut op het vuur staan.

    - Zet de pan van het vuur en meng met een houten spatel één voor één de eieren eronder.

    - Giet alles in een spuitzak.

    - Spuit kleine hoopjes op een bakplaat die u met bakpapier hebt belegd.

    - Leg de suikerparels er bovenop.

    - Afbakken in ca 25 minuten met de deur ’n weinig open.

    - Laat ze afkoelen op een rooster.



    05-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    01-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine brioches voor het ontbijt van een lekkerbek
    Kleine brioches voor het ontbijt van een lekkerbek

    Deze brioches kunt u ook vullen met chocoladedruppels, rozijnen...

    Ingrediënten

    (voor 4 brioches)

    - 1 yaourt

    - 1 ei

    - 1 el melk

    - 1 el water van “fleur d’oranger”

    - 3 els suiker

    - 260 g meel

    - 11 g droge gist

    - 30 g boter

    - 1 eiwit om in te smeren

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een glad en soepel deeg.

    - Laat onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.

    - Even doorkneden.

    - Meng, indien nodig, chocoladedruppels of rozijnen onder het deeg of onder een deel.

    - Vorm individuele brioches.

    - Laat onder doek en plastic folie 1 u rijzen.

    - Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 180°C.

    - Insmeren met het wit van ei.

    - Afbakken in ca 12 minuten.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    01-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    29-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vlecht met smaak als een brioche


    Ingrediënten

    (voor 2 vlechten)

    De avond ervoor of ’s morgens

    De poolish voorbereiden: 150 g meel T45 met 150 ml melk + 1 vingergreep droge gist.

    ’s Morgens of de avond zelf

    • Giet de poolish in een grote kom.
    • Voeg toe:

    o 3 eigeel

    o 70 g boter op kamertemperatuur

    o 1 kl vloeibare vanille

    o 1 kl citroensap

    o 30 g suiker

    o 2 zakjes vanillesuiker

    o 260 g meel T45

    o ½ kl droge gist

    • Maak van al de ingrediënten een soepel glad deeg.
    • Laat onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.
    • Even doorkneden en verdelen in 6 gelijke delen.
    • Kleine worstjes van rollen.
    • Maak van elke 3 stukken een losse vlecht.
    • Laat onder doek en plastic folie rijzen tot dubbele volume (kan 2 u duren!).
    • Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 200°C.
    • In ca 20 minuten afbakken. Goed in ’t oog houden want ze kunnen vlug te bruin worden!
    • Laten afkoelen op een rooster.

    U kunt ze voor het inovenen bestrooien met suikerparels.



    29-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    27-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine ciabattabroodjes met rozemarijn
    Kleine ciabattabroodjes met rozemarijn

    Ingrediënten

    (voor 10 broodjes)

    - 35 cl water

    - 2 els olie

    - 500 g meel

    - 1 kl zout

    - 1 kl suiker

    - 1 kl droge gist

    - 1 kl verse rozemarijn, fijn gehakt.

    - Melk om in te smeren

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten (behalve de rozemarijn) een soepel en glad deeg.

    - Opbollen en onder doek en plastic folie 30 minuten laten rusten.

    - Een weinig platdrukken en de rozemarijn onder vermengen.

    - Verdeel het deeg in 10 delen.

    - Bolletjes van maken en op beboterde bakplaat leggen. Een beetje platdrukken.

    - Opnieuw onder doek en plastic folie op een warme plaats 30 minuten laten rijzen of tot dubbele volume.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 200°C.

    - Voor het inovenen de broodjes insmeren met melk en bestrooien met bloem.

    - Afbakken in ca 20 minuten tot ze mooi bruin zijn en hol klinken als u er onderaan op tikt.

    - Even laten afkoelen op een rooster en warm opdienen.



    27-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    25-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine melkbroodjes met chocolade
    Kleine melkbroodjes met chocolade

    Ingrediënten

    (voor 10 à12 kleine broodjes)

    - 310 ml melk

    - 1 geklutst ei

    - 2 kls zout

    - 1 zakje vanille

    - 30 g suiker

    - 600 g meel

    - 11 g droge gist

    - 60 g zachte boter

    - In stukjes gehakte chocolade of chocoladedruppels

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een soepel en zacht deeg.

    - Opbollen en onder doek en plastic folie 30 minuten laten rusten.

    - Even doorkneden en verdelen in 12 delen.

    - Platdrukken en vullen met kleine stukjes chocolade of met chocoladedruppels.

    - Opbollen en op een beboterde bakplaat leggen.

    - Onder doek en plastic folie opnieuw 30 minuten laten rijzen.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 170°C.

    - Voor het inovenen de broodjes insmeren met eigeel.

    - In ca 25 minuten afbakken.

    - Laten uitzweten op een rooster.



    25-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    23-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine melkbroodjes
    Kleine melkbroodjes

    Ingrediënten

    (voor 12 broodjes)

    -       320 ml melk

    -       30 g boter

    -       30 g suiker

    -       1 groot ei

    -       3 g zout

    -       540 g meel

    -       11 g droge gist

     

    Werkwijze

    -       Maak van alle ingrediënten een soepel en zacht deeg.

    -       Opbollen en 30 minuten onder doek en plastic folie laten rijzen.

    -       Even doorkneden en verdelen in 12 kleine bollen.

    -       10 minuten laten rusten

    -       Opbollen en op een beboterde bakplaat leggen.

    -       Opnieuw onder doek en plastic folie laten rijzen tot dubbele volume

    -       De oven voorverwarmen op 180°C.

    -       In ca 15 minuten afbakken.

    -       Laten afkoelen op een rooster.

     



    23-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    21-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 'n lekker Boerenbrood
    Boerenbrood

    Ingrediënten

    - 360 ml water

    - 2 kls zout

    - 3 kls suiker

    - 30 g boter

    - 1 ½ el melkpoeder

    - 480 g meel T55

    - 60 g roggemeel

    - 60 g volkoren meel

    - 2 kls droge gist

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een soepel en glad deeg.

    - Verder bewerken als een gewoon brood.



    21-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    19-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lekker compleet brood

    Een lekker compleet brood

    Ingrediënten

    - 450 g volkorenmeel

    - 50 g meel T55

    - 280 ml water

    - 1 ei en 1 eigeel (om in te smeren alvorens in te ovenen)

    - 5 kls vloeibare honing

    - 3 kls melkpoeder

    - 15 g boter

    - 4 kls citroensap

    - 2 kls zout

    - 11 g droge gist

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een soepel en glad deeg.

    Verder bewerken als een gewoon brood.



    19-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    17-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een basis wit brood
    Een basis wit brood

    Ingrediënten

    - 35 cl water

    - 500 g meel

    - 1 el mager melkpoeder

    - 1 ½ kl zout

    - 2 kl poedersuiker

    - 25 g in stukken gesneden boter

    - 11 gr droge gist

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een soepel en glad deeg.

    - Verder bewerken als een gewoon brood.



    17-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    15-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zesgranenbrood

    ZESGRANENBROOD

    Ingrediënten

    - 30 cl water

    - 500 g zesgranenmeel (Gents Bakkershuis)

    - 1 el magere melkpoeder

    - 1 ½ kl zout

    - 2 kls cristallisé suiker

    - 1 kl droge gist

    U kunt ook gewone witte meel (T55) nemen en daarin verschillende granen mengen zoals zonnebloempitten, lijnzaad…

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een soepel en glad deeg.

    - Verder bewerken als een gewoon brood.



    15-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    13-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood met zonnebloempitten

    BROOD MET ZONNEBLOEMPITTEN

    Ingrediënten

    - 30 cl water

    - 2 els zonnebloemolie

    - 225 g wit meel

    - 225 g volkorenmeel

    - 1 el magere poedermelk

    - 1 ½ kl zout

    - 2 kls suiker

    - 1 kl droge gist

    - 5 els zonnebloempitten

    Werkwijze

    - Maak van al deze ingrediënten een soepel en glad deeg.

    - Laat onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.

    - Even doorkneden en opbollen.

    - Leg op een beboterde bakplaat en laat onder doek en plastic folie ca 1 u rijzen tot dubbele volume.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 200°C.

    - In ca 1 u afbakken.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    13-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    11-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebroodjes

    CHOCOLADEBROODJES

    Het recept komt uit "Pain Maison, spécial machine à pain", aangepast door mij.

    Ingrediënten

    (voor een 15 tal)

    - 260 ml melk

    - 450 g meel T45

    - 1 kl droge gist

    - 1 kl zout

    - 10 g boter

    - 40 g suiker

    - 1 kl citroensap

    - 150 g boter voor de bladerdeeg

    - 1 ei voor in te smeren

    - chocoladestaafjes

    Werkwijze

    - Maak van alle ingrediënten (behalve de bladerdeegboter, het ei en de chocoladestaafjes) een glad en soepel deeg.

    - Plaats het deeg in een kom in de koelkast gedurende 30 minuten.

    - Rol het deeg uit tot een rechthoek.

    - Leg de boter op twee derde van het deeg en plooi in drie.

    - Terug 10 minuten in de koelkast.

    - Draai het deeg een kwart en rol het uit tot een driehoek. Terug in drie plooien zo bekomt u een vierkant).

    - Terug 10 minuten in de koelkast.

    - Opnieuw uitrollen enz. Dit alles -met rusttijden in de koelkast- driemaal uitvoeren.

    - Uitrollen en in banden snijden.

    - Verdelen in stukken die u zonder aan te drukken rond 2 chocoladestaafjes rolt.

    - Laat 1 u rijzen.

    - Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 220°C.

    - Smeer de broodjes in met geklutst ei.

    - In ca 20 minuten afbakken.

    - Laat afkoelen op een rooster.



    11-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    09-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lekker malse brioche

    EEN LEKKER MALSE BRIOCHE

    Ingrediënten

    - 450 g meel

    - 15 g verse gist

    - 150 ml melk

    - 25 g poedersuiker

    - 1 zakje vanille suiker

    - 1 ½ kl zout

    - 1 ei + 1 om in te smeren

    - 75 g gesmolten boter

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een soepel en glad deeg. De boter gans op het einde onderkneden.

    - Opbollen en in een ingevette briochevorm plaatsen.

    - Onder doek en plastic folie op een warme plaats ca 2u laten rijzen tot dubbele volume.

    - Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 190°C.

    - Meng het geel van een ei met een el melk (of water) en smeer de brioche in.

    - In ca 30 minuten de brioche afbakken.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    09-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    07-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine baguetes

    KLEINE BAGUETTES

    Ingrediënten

    (voor 4 halve baguettes)

    - 360 ml water

    - 420 g meel T55 of T65

    - 90 g volkoren T130

    - 90 g spelt

    - 3 ½ kl droge gist

    - 2 kl zout

    - 1 ½ el olijfolie of boter

    - 1 kl citroensap

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een glad en soepel deeg.

    - Opbollen en onder doek en plastic folie 30 minuten laten rijzen.

    - Even doorkneden.

    - Verdeel het deeg in 4.

    - Elk deel met deegrol in een rechthoek rollen, naar u plooien, de boord met uw vingers toedrukken.

    - Dit tweemaal herhalen.

    - Rollen tot een worst en de naad naar onder leggen.

    - Op een bakplaat bekleed met bakpapier ca 30 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 220°C.

    - 4 à 5 x de broden schuin insnijden.

    - In ca 20 minuten afbakken.

    - Op rooster laten afkoelen.

    OPGELET!!

    Om stoom te creëren:

    Na het voorverwarmen van de oven giet u een weinig kokend water in een slee onder in de oven. De waterdamp blijft dan in de oven. Dan vlug uw broden inovenen en zo bekomt u een mooie gouden korst.

    Het bakken van baguettes is nogal delicaat en moet u goed in ’t oog houden. Indien u ziet dat ze onderaan niet goed genoeg bakken, moet u de slee met het water uit de oven halen na ‘n 15 minuten.

    Indien u het water vervangt door melk en u voegt er 20 gr suiker bij en 20 gr boter bekomt u “Weense baguettes”.



    07-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    05-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deeg voor sandwiches

    DEEG VOOR SANDWICHES

    Ingrediënten

    - 12 g droge gist

    - 500 g bloem

    - 20 g suiker

    - 240 ml melk

    - 6 g zout

    - 1 ei

    - 75 g gesmolten boter

    Werkwijze

    - Giet de melk in een grote kom en voeg er de gist aan toe.

    - Suiker aan toevoegen.

    - Met een houten lepel het meel beginnen bij te voegen en mengen.

    - Ei en zout toevoegen.

    - Boter toevoegen.

    - Manueel verder kneden tot u een glad en soepel deeg bekomt.

    - Opbollen en onder doek en plastic folie 30 minuten laten rijzen.

    - Even doorkneden en verdelen in stukken van 100 g.

    - Opbollen en op een bakplaat leggen op bakpapier.

    - Laten rijzen tot dubbele volume.

    - Ondertussen de oven voorverwarmen op 175°C.

    - Voor het inovenen de broodjes insmeren met ei.

    - In ca 30 minuten afbakken.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    05-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    03-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenbrood in een gesloten blik

    BOERENBROOD IN EEN GESLOTEN BLIK

    Ingrediënten

    - 300 g water op kamertemperatuur

    - 1 ½ kl zout

    - 500 g meel (300 g meel T55 en 200 g half grof of 300 g bio meel T65 en 200 g spelt)

    - 2 kls droge gist

    Werkwijze

    - Giet het water in een grote kom en doe er de gist in.

    - Al roerend met een houten lepel geleidelijk de meelsoorten bijvoegen.

    - Het zout toevoegen en manueel verder kneden tot u een glad en soepel deeg bekomt.

    - Opbollen en in een gesloten plastieken doos 12 à 24 u in de koelkast zetten.

    - Na deze rusttijd legt u het deeg op een bebloemde werkplaats en met de deegrol maakt u een rechthoek van ca 15 cm lengte.

    - In twee plooien, kwart draaien en dit verschillende malen herhalen.

    - Opbollen en in een gesloten blik op bakpapier leggen.

    - Deksel opplaatsen en laten rijzen tot dubbele volume.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 220°C.

    - Het brood bestuiven met meel.

    - In ca 50 minuten afbakken.

    - Dadelijk na bakken uit vorm halen en laten afkoelen op een rooster.



    03-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    01-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebroodjes

    CHOCOLADEBROODJES

    3 uur + gans de nacht + 4 uur 45’

    Lang werk maar volgens Caroline, die het recept van Christophe Felder volgt, de beste chocoladebroodjes die er bestaan!

    Voor 6 chocoladebroodjes

    Ingrediënten

    - 60 g poedersuiker

    - 1 cc zout

    - 10 g droge gist

    - 250 g bloem

    - 125 g boter

    - Staafjes chocolade

    - 1 eigeel

    Werkwijze

    - Los de suiker en het zout op in 5 cl water.

    - Los de gist op in 7 cl lauw water.

    - Strooi het meel in een grote kom en meng het zout-suikermengsel eronder.

    - Daarna de gist.

    - Kneed minstens 5 minuten. Voeg er geen bloem bij.

    - Laat het deeg onder doek en plastic folie 1u30 rijzen op een warme tochtvrije plaats.

    - Breek met uw vuist het deeg, dek af met een vershoudfolie, plaats het in de koelkast gedurende minstens 1u.

    - Breek opnieuw het deeg, laat het vervolgens een ganse nacht in de koelkast rusten.

    - Breek de volgende dag het deeg, maak een bol en maak het plat zoals op de foto.

    - Teken en een driehoek op en maak een kruis (zie foto).

    - Plaats de boter (kneedbaar, maar koud en niet te zacht).

    - Plooi de vier boorden terug. Leg het deeg in de lengte richting en plooi het in drie.

    - Laat het 30 minuten in de koelkast rusten.

    - Herhaal dit drie maal.

    - Leg het deeg in de lengterichting, snijd het vervolgens in de lengterichting.

    - Snij elke driehoek in drie gelijke delen.

    - Plaats de chocoladestaafjes op het deeg, plooi het deeg zo dat u kliene broodjes krijgt.

    - Plaats de broodjes op siliconevel of bakpapier.

    - Laat onder doek en plastic folie ca 2u rijzen.

    - Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 200°C.

    - Insmeren met het eigeel opgeklopt in 1cc water.

    - Afbakken in ca 15 minuten.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    01-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    31-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multigranenbroodjes

    Multigranenbroodjes

    Ingrediënten

    - 500 g multigranen meel

    - 100 g havervlokken+1 handvol voor de decoratie

    - 1 kl fijn zout

    - 40 g verse gist

    - 100 g witte kaas of natuur yaourt

    - 25 cl melk

    Werkwijze

    - Meng in een grote kom het meel, de vlokken en het zout.

    - Los de gist op in 5 cl lauwe melk.

    - Meng dit mengsel met het meel-vlokken mengsel en de rest van de melk.

    - Kneden en beetje bij beetje de witte kaas bijvoegen.

    - Kneden tot het deeg niet meer plakt (indien nodig ’n beetje meel toevoegen).

    - Onder doek en plastic folie tot dubbele volume laten rijzen.

    - Terug even doorkneden en kleine broodjes vormen van ca 100 gr.

    - Plaats deze op een bakplaat die u met bloem hebt bestoven.

    - Strijk de broodjes met wat water in en bestrooi ze met de vlokken.

    - Onder doek en plastic folie opnieuw 1 u laten rijzen.

    - Paats een schaal met water onder in de oven.

    - Het laatste kwartier van het rijzen de oven voorverwarmen op 200°C.

    - In ca 30 minuten de broodjes afbakken.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    31-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    29-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wit brood

    Wit brood

    Ingrediënten

    (voor 2 broden)

    - 500 g meel T55

    - 30 cl lauw water

    - 10 g fijn zout

    - 40 g gist

    - ½ kl poedersuiker

    - 1 kl olie

    Werkwijze

    - Giet in een grote kom het water.

    - Los de gist op in het water en voeg er de suiker bij.

    - Geleidelijk met een houten lepel het meel toevoegen.

    - De olie en het zout toevoegen en goed mengen.

    - Manueel verder kneden gedurende 10 minuten.

    - Opbollen en onder doek en plastic folie op een warme plaats 1u30 laten rijzen.

    - Op een licht bestoven werkblad even doorkneden en in 2 verdelen.

    - Opbollen en op een bakplaat leggen op bakpapier.

    - Opnieuw 45 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 210°C.

    - Voor het inovenen de broden bestuiven met meel en met een scherp mes twee lange sneden in de broden snijden.

    - Giet een glas water onder in de oven om het brood een mooie kleur te geven.

    - In ca 35 minuten afbakken.

    - Laat afkoelen op een rooster.



    29-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    27-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panettone

    Panettone

    Ingrediënten

    - 10 g gist

    - 15 cl melk

    - 500 g meel

    - 80 g poedersuiker

    - 1 zakje vanillesuiker

    - ½ cc zout

    - Eigeel van 6 eieren

    - 125 g zachte boter

    - Droge rozijnen

    Werkwijze

    - Los de gist op in de lauwwarme melk.

    - Zeef het meel in een grote kom, voeg er de suiker bij, de vanillesuiker en het zout. Meng alles zeer goed.

    - Maak een kuiltje en doe daarin het eigeel en de boter.

    - Alles mengen en geleidelijk de melk ondermengen en kneden tot u een glad en soepel deeg bekomt.

    - Laat onder doek en plastic folie 2u rijzen.

    - Terug doorkneden en doe de rozijnen erbij.

    - Plaats het deeg in een beboterde vorm.

    - 1u laten rijzen.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 200°C.

    - Voor het inovenen kunt u over het deeg suikerparels strooien of insmeren met gesmolten boter.

    - In ca 40 minuten afbakken.

    Bron "Pâtisseries maison"



    27-08-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!