CHOCOLADEBROODJES
3 uur + gans de nacht + 4 uur 45
Lang werk maar volgens Caroline, die het recept van Christophe Felder volgt, de beste chocoladebroodjes die er bestaan!
Voor 6 chocoladebroodjes
Ingrediënten
- 60 g poedersuiker
- 1 cc zout
- 10 g droge gist
- 250 g bloem
- 125 g boter
- Staafjes chocolade
- 1 eigeel
Werkwijze
- Los de suiker en het zout op in 5 cl water.
- Los de gist op in 7 cl lauw water.
- Strooi het meel in een grote kom en meng het zout-suikermengsel eronder.
- Daarna de gist.
- Kneed minstens 5 minuten. Voeg er geen bloem bij.
- Laat het deeg onder doek en plastic folie 1u30 rijzen op een warme tochtvrije plaats.
- Breek met uw vuist het deeg, dek af met een vershoudfolie, plaats het in de koelkast gedurende minstens 1u.
- Breek opnieuw het deeg, laat het vervolgens een ganse nacht in de koelkast rusten.
- Breek de volgende dag het deeg, maak een bol en maak het plat zoals op de foto.
- Teken en een driehoek op en maak een kruis (zie foto).
- Plaats de boter (kneedbaar, maar koud en niet te zacht).
- Plooi de vier boorden terug. Leg het deeg in de lengte richting en plooi het in drie.
- Laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
- Herhaal dit drie maal.
- Leg het deeg in de lengterichting, snijd het vervolgens in de lengterichting.
- Snij elke driehoek in drie gelijke delen.
- Plaats de chocoladestaafjes op het deeg, plooi het deeg zo dat u kliene broodjes krijgt.
- Plaats de broodjes op siliconevel of bakpapier.
- Laat onder doek en plastic folie ca 2u rijzen.
- Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 200°C.
- Insmeren met het eigeel opgeklopt in 1cc water.
- Afbakken in ca 15 minuten.
- Laten afkoelen op een rooster.
|