Kleine melkbroodjes met chocolade
Ingrediënten
(voor 10 à12 kleine broodjes)
- 310 ml melk
- 1 geklutst ei
- 2 kls zout
- 1 zakje vanille
- 30 g suiker
- 600 g meel
- 11 g droge gist
- 60 g zachte boter
- In stukjes gehakte chocolade of chocoladedruppels
Werkwijze
- Maak van al de ingrediënten een soepel en zacht deeg.
- Opbollen en onder doek en plastic folie 30 minuten laten rusten.
- Even doorkneden en verdelen in 12 delen.
- Platdrukken en vullen met kleine stukjes chocolade of met chocoladedruppels.
- Opbollen en op een beboterde bakplaat leggen.
- Onder doek en plastic folie opnieuw 30 minuten laten rijzen.
- Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 170°C.
- Voor het inovenen de broodjes insmeren met eigeel.
- In ca 25 minuten afbakken.
- Laten uitzweten op een rooster.
|