BOERENBROOD IN EEN GESLOTEN BLIK
Ingrediënten
- 300 g water op kamertemperatuur
- 1 ½ kl zout
- 500 g meel (300 g meel T55 en 200 g half grof of 300 g bio meel T65 en 200 g spelt)
- 2 kls droge gist
Werkwijze
- Giet het water in een grote kom en doe er de gist in.
- Al roerend met een houten lepel geleidelijk de meelsoorten bijvoegen.
- Het zout toevoegen en manueel verder kneden tot u een glad en soepel deeg bekomt.
- Opbollen en in een gesloten plastieken doos 12 à 24 u in de koelkast zetten.
- Na deze rusttijd legt u het deeg op een bebloemde werkplaats en met de deegrol maakt u een rechthoek van ca 15 cm lengte.
- In twee plooien, kwart draaien en dit verschillende malen herhalen.
- Opbollen en in een gesloten blik op bakpapier leggen.
- Deksel opplaatsen en laten rijzen tot dubbele volume.
- Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 220°C.
- Het brood bestuiven met meel.
- In ca 50 minuten afbakken.
- Dadelijk na bakken uit vorm halen en laten afkoelen op een rooster.
|