Kleine ciabattabroodjes met rozemarijn
Ingrediënten
(voor 10 broodjes)
- 35 cl water
- 2 els olie
- 500 g meel
- 1 kl zout
- 1 kl suiker
- 1 kl droge gist
- 1 kl verse rozemarijn, fijn gehakt.
- Melk om in te smeren
Werkwijze
- Maak van al de ingrediënten (behalve de rozemarijn) een soepel en glad deeg.
- Opbollen en onder doek en plastic folie 30 minuten laten rusten.
- Een weinig platdrukken en de rozemarijn onder vermengen.
- Verdeel het deeg in 10 delen.
- Bolletjes van maken en op beboterde bakplaat leggen. Een beetje platdrukken.
- Opnieuw onder doek en plastic folie op een warme plaats 30 minuten laten rijzen of tot dubbele volume.
- Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 200°C.
- Voor het inovenen de broodjes insmeren met melk en bestrooien met bloem.
- Afbakken in ca 20 minuten tot ze mooi bruin zijn en hol klinken als u er onderaan op tikt.
- Even laten afkoelen op een rooster en warm opdienen.
|