Multigranenbroodjes
Ingrediënten
- 500 g multigranen meel
- 100 g havervlokken+1 handvol voor de decoratie
- 1 kl fijn zout
- 40 g verse gist
- 100 g witte kaas of natuur yaourt
- 25 cl melk
Werkwijze
- Meng in een grote kom het meel, de vlokken en het zout.
- Los de gist op in 5 cl lauwe melk.
- Meng dit mengsel met het meel-vlokken mengsel en de rest van de melk.
- Kneden en beetje bij beetje de witte kaas bijvoegen.
- Kneden tot het deeg niet meer plakt (indien nodig n beetje meel toevoegen).
- Onder doek en plastic folie tot dubbele volume laten rijzen.
- Terug even doorkneden en kleine broodjes vormen van ca 100 gr.
- Plaats deze op een bakplaat die u met bloem hebt bestoven.
- Strijk de broodjes met wat water in en bestrooi ze met de vlokken.
- Onder doek en plastic folie opnieuw 1 u laten rijzen.
- Paats een schaal met water onder in de oven.
- Het laatste kwartier van het rijzen de oven voorverwarmen op 200°C.
- In ca 30 minuten de broodjes afbakken.
- Laten afkoelen op een rooster.
|