KLEINE BAGUETTES
Ingrediënten
(voor 4 halve baguettes)
- 360 ml water
- 420 g meel T55 of T65
- 90 g volkoren T130
- 90 g spelt
- 3 ½ kl droge gist
- 2 kl zout
- 1 ½ el olijfolie of boter
- 1 kl citroensap
Werkwijze
- Maak van al de ingrediënten een glad en soepel deeg.
- Opbollen en onder doek en plastic folie 30 minuten laten rijzen.
- Even doorkneden.
- Verdeel het deeg in 4.
- Elk deel met deegrol in een rechthoek rollen, naar u plooien, de boord met uw vingers toedrukken.
- Dit tweemaal herhalen.
- Rollen tot een worst en de naad naar onder leggen.
- Op een bakplaat bekleed met bakpapier ca 30 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie.
- Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 220°C.
- 4 à 5 x de broden schuin insnijden.
- In ca 20 minuten afbakken.
- Op rooster laten afkoelen.
OPGELET!!
Om stoom te creëren:
Na het voorverwarmen van de oven giet u een weinig kokend water in een slee onder in de oven. De waterdamp blijft dan in de oven. Dan vlug uw broden inovenen en zo bekomt u een mooie gouden korst.
Het bakken van baguettes is nogal delicaat en moet u goed in t oog houden. Indien u ziet dat ze onderaan niet goed genoeg bakken, moet u de slee met het water uit de oven halen na n 15 minuten.
Indien u het water vervangt door melk en u voegt er 20 gr suiker bij en 20 gr boter bekomt u Weense baguettes.
|