Soezen
Ingrediënten
(voor 40 soezen)
- 250 ml water
- 125 g meel
- 60 g boter
- 50 g suiker
- 1 kl zout
- 4 gewone eieren (of 3 kleine)
- Parelsuiker
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Giet in een pan het water, de boter, het zout en de suiker.
- Zet de pan op een middelmatig vuur tot het kookpunt.
- In een beweging het meel toevoegen en met een houten spatel roeren tot het meel loslaat van de wanden.
- Laat nog 1 minuut op het vuur staan.
- Zet de pan van het vuur en meng met een houten spatel één voor één de eieren eronder.
- Giet alles in een spuitzak.
- Spuit kleine hoopjes op een bakplaat die u met bakpapier hebt belegd.
- Leg de suikerparels er bovenop.
- Afbakken in ca 25 minuten met de deur n weinig open.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
|