Ingrediënten
(voor 2 vlechten)
De avond ervoor of s morgens
De poolish voorbereiden: 150 g meel T45 met 150 ml melk + 1 vingergreep droge gist.
s Morgens of de avond zelf
- Giet de poolish in een grote kom.
o 3 eigeel
o 70 g boter op kamertemperatuur
o 1 kl vloeibare vanille
o 1 kl citroensap
o 30 g suiker
o 2 zakjes vanillesuiker
o 260 g meel T45
o ½ kl droge gist
- Maak van al de ingrediënten een soepel glad deeg.
- Laat onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.
- Even doorkneden en verdelen in 6 gelijke delen.
- Kleine worstjes van rollen.
- Maak van elke 3 stukken een losse vlecht.
- Laat onder doek en plastic folie rijzen tot dubbele volume (kan 2 u duren!).
- Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 200°C.
- In ca 20 minuten afbakken. Goed in t oog houden want ze kunnen vlug te bruin worden!
- Laten afkoelen op een rooster.
U kunt ze voor het inovenen bestrooien met suikerparels.
|