DEEG VOOR SANDWICHES
Ingrediënten
- 12 g droge gist
- 500 g bloem
- 20 g suiker
- 240 ml melk
- 6 g zout
- 1 ei
- 75 g gesmolten boter
Werkwijze
- Giet de melk in een grote kom en voeg er de gist aan toe.
- Suiker aan toevoegen.
- Met een houten lepel het meel beginnen bij te voegen en mengen.
- Ei en zout toevoegen.
- Boter toevoegen.
- Manueel verder kneden tot u een glad en soepel deeg bekomt.
- Opbollen en onder doek en plastic folie 30 minuten laten rijzen.
- Even doorkneden en verdelen in stukken van 100 g.
- Opbollen en op een bakplaat leggen op bakpapier.
- Laten rijzen tot dubbele volume.
- Ondertussen de oven voorverwarmen op 175°C.
- Voor het inovenen de broodjes insmeren met ei.
- In ca 30 minuten afbakken.
- Laten afkoelen op een rooster.
|