Kleine brioches voor het ontbijt van een lekkerbek
Deze brioches kunt u ook vullen met chocoladedruppels, rozijnen...
Ingrediënten
(voor 4 brioches)
- 1 yaourt
- 1 ei
- 1 el melk
- 1 el water van fleur doranger
- 3 els suiker
- 260 g meel
- 11 g droge gist
- 30 g boter
- 1 eiwit om in te smeren
Werkwijze
- Maak van al de ingrediënten een glad en soepel deeg.
- Laat onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.
- Even doorkneden.
- Meng, indien nodig, chocoladedruppels of rozijnen onder het deeg of onder een deel.
- Vorm individuele brioches.
- Laat onder doek en plastic folie 1 u rijzen.
- Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 180°C.
- Insmeren met het wit van ei.
- Afbakken in ca 12 minuten.
- Laten afkoelen op een rooster.
|