Kleine zachte rozijnenbroodjes Ingrediënten
- n handvol droge rozijnen
- 1 el rhum (facultatief)
Voor de briochedeeg:
- 350 gr meel
- 11 gr verse gist
- 1 snuifje zout
- 50 gr suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 50 gr zachte boter
- 12,5 cl lauwe melk
- 1 ei
Voor de patisserie crème:
- Het geel van n ei
- 20 cl afgeroomde melk
- 1 ½ el maizena
- 25 gr suiker
- 1cc vanille
Werkwijze
- Laat de droge rozijnen drenken in de rhum die u verdund hebt met warm water.
- Maak van alle ingrediënten voor de brioche een soepel glad deeg.
- Laat dit 1 u rijzen onder doek en plastic folie.
- Maak ondertussen de patisserie crême: verdun de maizena in een weinig koude melk. Verwarm de rest van de melk met de vanille en de suiker, voeg tenslotte de verdunde maizena erbij en laat verdikken terwijl u met een garde klopt. Laat afkoelen.
- Rol de briochedeeg uit tot een rechthoek van 40 bij 2O cm.
- Smeer de patisserie crême erop.
- Bestrooi met de rozijnen.
- Rol de rechthoek op in de lengte richting.
- Snij in stukken (ca 12 stukken).
- Laat ze onder doek en plastic folie nog 40 minuten rijzen.
- Verwarm de oven het laatste kwartier voor op 180°C.
- Smeer ze in met melk en bak ze inca 20-30 minuten af.
|