Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine zachte rozijnenbroodjes


    Kleine zachte rozijnenbroodjes
    Ingrediënten

    - ‘n handvol droge rozijnen

    - 1 el rhum (facultatief)

    Voor de briochedeeg:

    - 350 gr meel

    - 11 gr verse gist

    - 1 snuifje zout

    - 50 gr suiker

    - 1 zakje vanille suiker

    - 50 gr zachte boter

    - 12,5 cl lauwe melk

    - 1 ei

    Voor de patisserie crème:

    - Het geel van ’n ei

    - 20 cl afgeroomde melk

    - 1 ½ el maizena

    - 25 gr suiker

    - 1cc vanille

    Werkwijze

    - Laat de droge rozijnen drenken in de rhum die u verdund hebt met warm water.

    - Maak van alle ingrediënten voor de brioche een soepel glad deeg.

    - Laat dit 1 u rijzen onder doek en plastic folie.

    - Maak ondertussen de patisserie crême: verdun de maizena in een weinig koude melk. Verwarm de rest van de melk met de vanille en de suiker, voeg tenslotte de verdunde maizena erbij en laat verdikken terwijl u met een garde klopt. Laat afkoelen.

    - Rol de briochedeeg uit tot een rechthoek van 40 bij 2O cm.

    - Smeer de patisserie crême erop.

    - Bestrooi met de rozijnen.

    - Rol de rechthoek op in de lengte richting.

    - Snij in stukken (ca 12 stukken).

    - Laat ze onder doek en plastic folie nog 40 minuten rijzen.

    - Verwarm de oven het laatste kwartier voor op 180°C.

    - Smeer ze in met melk en bak ze inca 20-30 minuten af.





     





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!