Mannalas
Ingrediënten
(voor 8 mannalas)
- 250 gr meel
- 40 gr suiker
- 70 gr boter
- 12 g verse gist
- 1 ei
- 100 gr melk
- 2 gr fijn zout
- 1 cc vanille
- Chocoladedruppels
Werkwijze
- Meng in een grote kom het meel, de suiker en het zout. Maak er een kuil in.
- Los de gist op in de lauwe melk.
- Breng het ei en de vanille in het midden van de kuil. Meng met een weinig meel.
- Giet de melk in de kuil en meng met het meel om een bol te vormen.
- Meng de boter eronder.
- Kneed tot u een mooie gladde bol bekomt.
- Laat 1 u rusten onder doek en plastic folie.
- Verdeel de bol in stukken van ca 60 gr.
- Rol elk stuk tot een bol en vorm er dan een worst van.
- Vorm het hoofd en maak dan met een schaar 3 insnijdingen: één voor elke arm, één voor de twee benen.
- Duw de chocoladedruppels erop voor de ogen en de mond.
- Laat onder doek en plastic folie 20 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak ze af in ca 15 minuten.
Na het bakken zijn ze wel een beetje misvormd en sommige hebben bizarre hoofden
maar dat belet niet om ze met veel smaak op te eten!
|