KRENTEN- EN SUIKERBOLLETJES
Ongeveer 2 uur 30
Ingrediënten
Voor drie van elk. Deze op een siliconenvel met kleine vormpjes leggen en afbakken.
- 300 g witte bloem - 6 g zout
- 6 g suiker - 12 g verse gist
- 1 tl kaneel - 150 g water
- 100 g rozijnen - 100 g parelsuiker
Werkwijze
- Giet het water in een grote kom en brokkel de gist erover.
- Suiker aan toevoegen en geleidelijk de bloem ondermengen met een houten lepel.
- Zout en kaneel toevoegen en 10 minuten manueel kneden tot u een glad en soepel deeg bekomt.
- Laat 30 minuten rijzen onder doek en plastic folie.
- Het deeg uitrollen.
- Deeg in tweeën delen. Meng door één deel de rozijnen. Met spatel verschillende keren door elkaar snijden en terug mengen. Herhalen tot de rozijnen goed doorgewerkt zijn.
- Doe hetzelfde met de parelsuiker en het tweede stuk deeg.
- Elk stuk in drieën snijden en de delen opbollen. U hebt nu 3 bolletjes rozijnenbrood en 3 bolletjes suikerbrood.
- Doe deze in de vormen van de siliconen bakvorm. Insmeren met losgeklopt eigeel en water.
- Nu 40 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie.
- Tijdens het laatste kwartier van het rijzen de oven voorverwarmen op 220°C.
- Afbakken gedurende 30 à 40 minuten.
- Uit de vormen halen en laten afkoelen op een rooster.