PISTOLETS Ongeveer 2 uur 45 Ingrediënten - 500 g Frans Krokant (AVEVE-SOEZIE nr. 946) - 30 cl ijskoud water - 22 g verse gist - 8 g zout Werkwijze - Giet het ijskoude water in een grote kom. Brokkel de gist erover. Geleidelijk het meel ondermengen met een houten lepel. - Wanneer het deeg van de bodem loslaat 20 minuten zeer krachtig met de handen kneden tot het de warmte van de handen heeft. Zout toevoegen. - Laat het deeg 40 minuten op kamertemperatuur rijzen bedekt met een droge doek en plastic folie. - Herkneed het deeg gedurende 1 à 2 minuten. Maak het deeg bolvormig en laat het terug 10 minuten rusten onder een droge doek. - Verdeel het deeg in stukjes van ca 50 g en vorm ronde broodjes. Leg deze op een ingevette bakplaat. - Laat het deeg nog eens 40 minuten op kamertemperatuur rijzen op de bakplaat onder een droge doek en plastic folie. - Verwarm na 25 minuten de oven voor op 200°C. - Verstuif wat warm water over de deegbolletjes alvorens ze gedurende 20 minuten te bakken. - Verstuif opnieuw wat water over de halfgebakken pistolets en laat ze nog - 5 minuten bakken tot ze knapperig zijn. - Laat ze afkoelen op een rooster.