ROZIJNENBROOD Ongeveer 2 uur 45 Ingrediënten - 20 cl lauwe melk - 35 g gist - 25 g suiker - 75 g boter - 500 g bloem - 1 ei - 8 g zout - 125 g rozijnen Werkwijze - Giet de lauwe melk in een grote kom. Brokkel de gist erover. Suiker aan toevoegen. - Begin de bloem erin te zeven en meng met een houten lepel. - Het ei toevoegen en de zachte boter. - Verder bloem toevoegen en 10 minuten met de handen kneden tot u een zacht en soepel deeg bekomt. - Het zout eronder vermengen. - 30 minuten voorrijs onder doek en plastic folie. - De rozijnen doorheen het deeg mengen met een spatel. - 20 minuten voorrijs onder doek en plastic folie. - Opbollen en voor de eerste maal instrijken met ei. - Na een 20 minuten voor de tweede maal instrijken. - Nog een 30 minuten laten narijzen. - Tijdens het laatste kwartier van het rijzen de oven voorverwarmen op 200°C. - Afbakken gedurende 45 minuten tot het brood hol klinkt als u er onderaan op klopt. - Laten afkoelen op een rooster.