SANDWICHES Ongeveer 2 uur Ingrediënten - 30 cl lauwe melk - 60 g gist - 2 el suiker - 900 g bloem - 100 g Cuisinel (of boter) - 4 eieren - 1 snuif zout Werkwijze - De gist in de melk oplossen, suiker aan toevoegen, bloem toevoegen, even doorkneden. Eieren aan toevoegen en zout. Gedurende 10 minuten kneden tot een zeer glad en taai deeg. - 1ste voorrijs: 30 minuten onder doek en plastic folie. - Doorslaan van het deeg. Deegstukjes afwegen (40 g) en opbollen. - 5 minuten bolrijs. - De deegstukjes lang maken. De sandwiches met de sluiting naar onder op bakpapier (of siliconenvel) plaatsen in verband. Voor de eerste maal instrijken met geklopt ei. - Na 20 minuten narijs, de sandwiches voor de tweede maal instrijken. - Nog 15 minuten laten rijzen. Na 5 minuten de oven voorverwarmen op 200°C. - Inovenen en ca 15 minuten kastanjebruin met goudgele randen afbakken. - Laten uitzweten op rooster.