BROOD UIT EEN VORM, VOLKOREN Ongeveer 3 uur Ingrediënten Volkoren - 400 g volkorenmeel - 100 g witte tarwebloem - 30 g gist - 50 g zachte boter - 1 el zout - 3,2 dl lauw water Werkwijze - Giet het lauwe water in een grote kom. Meng de gist eronder. Doe beetje bij beetje de bloem erbij en meng met een houten lepel. De boter toevoegen en het zout. - Meng en kneed manueel 10 minuten tot u een deeg bekomt dat niet meer kleeft aan uw handen. - Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en blijf 5 minuten kneden totdat het zacht en soepel is. - Doe het deeg terug in de kom en laat 1 u staan. - Vet de vorm of vormen in met olie. Maak het deeg enigszins langwerpig zodat het in de vorm past en laat 1 u rijzen. - Tijdens het laatste kwartier van het rijzen de oven voorverwarmen op 230°C. - Bestuif de bovenkant vlak voordat u het brood gaat bakken met bloem en kerf het deeg een paar keer in met een scherp mes. - Bak het brood 30 à 35 minuten, haal het uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.