NOTENBROOD Ongeveer 3 uur Ingrediënten - 20 g verse gist - 300 g tarwebloem en 200 g volkorenmeel - 330 g halfvolle melk - 40 cl walnootolie - 1 el donkerbruine rietsuiker - 10 g zout - 100 g fijngehakte gemengde noten Werkwijze - Brokkel de gist over de melk in een grote kom. - Voeg de suiker toe. - Begin de bloem erover te zeven en meng met een houten lepel het volkorenmeel toe. - Wanneer het mengsel van de wanden loslaat begint u 10 minuten te kneden. - Voeg de olie eraan toe. - Dan het zout. - Doe er zoveel bloem en meel bij tot u een glad en soepel deeg bekomt. - Kneed dan de noten eronder. - Laat 30 minuten rijzen onder doek en plastic folie. - Terug 1 à 2 minuten kneden. - Maak een bol en laat terug afgedekt 1 u rijzen op een ingevette bakplaat. - Tijdens het laatste kwartier van het rijzen de oven voorverwarmen op 220°C. - Brood afbakken en na 10 minuten de oven verminderen tot 200°C. - Verder nog 40 minuten bakken tot het brood hol klinkt als u er van onder opklopt. - Laten afkoelen op een rooster.