ROGGEBROODJES Ongeveer 4 uur 15 Ingrediënten - 100 g witte bloem - 250 g roggemeel - 1 kl zout - 16 g verse gist - 200 g lauw water Werkwijze - Giet het water in een grote kom. - Brokkel er de gist over. - De bloem en het roggemeel geleidelijk toevoegen en mengen met een houten lepel en dan beginnen kneden. - Het zout toevoegen en 10 minuten kneden. - Onder doek en plastic folie 30 minuten laten rijzen. - Even doorkneden en stukjes afwegen van ca 70 à 100 g. - Opbollen en op het bakpapier op de bakplaat leggen. - Met een scherp mes maakt u een kruisje in elk broodje. Smeer de bovenkant van de broodjes in met eigeel gemengd met 1 el water. - Laat rijzen tot het broodje terug zijn vorm krijgt als u er met uw vinger lichtjes induwt. - De oven voorverwarmen op 200°C. - De broodjes in ca 30 minuten afbakken of wat meer als u een meer doorbakken broodje wil.