WALNOTENBROOD
Ideale belegging voor elk kaasplateau.
Ongeveer 3 u
Ingrediënten
- 350 g volkorenmeel
- 150 g witte tarwebloem
- 1 ½ tl zout
- 30 g gist
- 40 g zachte boter
- 0,6 dl walnootolie
- 3 dl water
- 150 g grof gehakte walnoten
Werkwijze
- Giet het water in een grote kom.
- Brokkel de gist erover en meng met een houten lepel geleidelijk het meel en de bloem eronder.
- Voeg de zachte boter toe en het zout.
- Als laatste mengt u er de olie onder.
- Als alle bloem is verwerkt, legt u het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak.
- Kneed het deeg 5 minuten, doe het terug in de kom en laat het 1 u rijzen onder doek en plastic folie.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Werk de walnoten door het deeg, vorm het tot een bal en bestuif met witte bloem.
- Laat het op de bakplaat 1 u rusten.
- Tijdens het laatste kwartier van het rijzen de oven voorverwarmen op 220°C.
- Snij met een scherp mes een kruis in de bovenkant van het deeg, en bak het brood dan in 30 minuten goudbruin.
- Laat op een rooster afkoelen.