Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    08-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRUINE CROISSANTS
    BRUINE CROISSANTS Ongeveer 2 uur 15 Ingrediënten - 250 g bloem+250 g bruin tarwemeel - 275 cl koud water - 30 g verse gist - 15 g fijne suiker - 10 g zout - 50 g boter - 200 g toervetstof (bladerdeegboter van Gents Bakkershuis of Boni bakboter van de Colruyt) - Losgeklopt ei - sésam- of maanzaadjes Werkwijze - De bloem en het meel in een grote kom zeven. In het midden een kuil maken. - Water in de kuil gieten en de gist erin verbrokkelen. - Beginnen mengen en suiker en zout toevoegen. - Als laatste de boter toevoegen. Het deeg 10 minuten kneden. - Onder doek 15 minuten laten rusten. - Het deeg rechthoekig uitrollen tot ca 1,5 cm dikte. - De zachtgemaakte toervetstof over de helft van het deegplak verdelen en het deegplak toevouwen. - Nu het deeg uitrollen en twee maal een toer van 3 geven (in 3 dichtvouwen) en één maal een toer van 2 (in 2 dichtvouwen). - Tussen iedere toer het deeg telkens een 10-tal minuten laten rusten. - Het deeg uitrollen in een rechthoekvorm van 40 cm hoogte en 60 cm breedte. - Op 20 cm hoogte een lijn trekken over gans de breedte. - Op de onderste lijn om de 12 cm een teken zetten. - Op de 20 cm hoogte lijn eerst een teken zette op 6 cm van de zijkant en dan om de 12 cm een teken zetten. - Op de bovenste lijn om de 12 cm een teken zetten. - Nu verbindt u de tekens van de onderste en bovenste lijn met de tekens van de middelste lijn zodat u driehoeken bekomt. - De driehoeken uitsnijden. - De driehoekvorm mooi gespannen oprollen naar de puntige zijde toe. - De croissant op een siliconenvel of op bakpapier op een bakplaat leggen. - Onder doek en plastic folie ca 40 minuten laten rijzen. - Tijdens het laatste kwartier van het rijzen de oven voorverwarmen op 210°C. - De croissants insmeren met losgeklopt ei en in sésam- of maanzaadjes rollen. - Afbakken in ca 15 minuten. - Even laten liggen op een rooster en nog warm opdienen in een mandje bedekt met een doek.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!