LE PANINO (KLEIN BROODJE)
Ongeveer 2 uur 15
Ingrediënten
Voor 10 broodjes
- 350 g meel T55 (goedkoopste meel)
- 250 g meel T45 (fijner meel voor brioches)
- 3 kl droge gist
- 150 ml melk
- 150 ml water + 35 à 40 ml water
- 50 ml olijfolie
- 1 ½ kl zout
- 2 el suiker
Werkwijze
- Meng de gist onder de gezeefde bloem. Voeg suiker en zout erbij.
- Maak een kuiltje en voeg er de vloeistoffen bij (behalve de 40 ml).
- Meng alles zeer goed en als het deeg niet meer aan de kom plakt begint u op een werkblad te kneden. Kneed ca 10 minuten.
- Voeg lepel na lepel de 40 ml erbij tot u een soepel, glad en elastisch deeg bekomt dat niet meer kleeft.
- Leg het deeg in een kom die u insmeert met olie. Afdekken en 1 à 1u30 laten rusten.
- Het deeg platdrukken om al de lucht eruit te krijgen. Het deeg drie maal vouwen om het terug samen te brengen.
- Verdeel in 10 stuks en laat ze 5 minuten rusten.
- Maak van elk stuk een mini baguette van 15 à 20 cm.
- Plaats ze op een bakplaat bedekt met bakpapier of op een siliconenvel.
- Laat ze onder doek en plastic folie ca 1 u rijzen.
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Bak ze af in ca 12 à 15 minuten (de broodjes moeten bleek blijven).
- Laat ze op een rooster afkoelen.
Voor de panini snijd u de broodjes in twee en belegt u ze naar keuze (pesto saus, tomaten in schijfjes, mengsel van geraspte kazen). Sluit ze en gril ze in een apparaat voor croque-monsieur te maken (of in een wafelijzer gaat ook!).
|