LUXE BROODJES
Ongeveer 2 uur
Ingrediënten
- 2 eieren behalve een restje ei
- 100 g boter
- 450 g bloem
- 2 tl zout
- 1 tl poedersuiker
- 2 tl droge gist
- 2 el melk
- restje ei van de 2 eieren
Werkwijze
- Maak van al de ingrediënten, behalve een restje ei, een glad en soepel deeg.
- Laat 30 minuten rijzen onder doek en plastic folie.
- Bestrijk een of twee bakplaten met olie.
- Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad.
- Sla het voorzichtig door en verdeel het in ca 12 tot 18 stukjes (ligt eraan hoe groot u de broodjes wilt hebben). Bedek ze met doek en plastic folie en laat ze 5 minuten rusten.
- Haal de stukken onder het plastic vandaan en geef ze een taps toelopende vorm. Leg ze op een bakplaat nogal dicht tegen elkaar in een rijtje en bedek ze met een theedoek en plastic folie.
- Laat ze ca 30 minuten rijzen op een warme plaats tot dubbele omvang, de broodjes zullen elkaar nu - of bijna - raken.
- Verwarm ondertussen de oven op 220°C voor.
- Bestrijk de broodjes nu met een mengsel van melk en het restje ei en bak ze in 15 à 18 minuten lichtbruin en gaar.
- Laat ze op een rooster afkoelen en haal ze dan los van elkaar.
|