BROOD MET ZACHTE BOTER
(voor n brood van 650 g)
Ongeveer 2 uur
Ingrediënten
- 120 cl melk
- 175 cl water
- 1 groot ei
- 4 el boter
- 1 kl zout
- 530 g witte bloem
- 4 el suiker
- 40 g verse gist
Werkwijze
- De melk lichtjes opwarmen en in een grote kom gieten.
- De gist over de melk verbrokkelen.
- Suiker aan toevoegen.
- Het water aan toevoegen.
- Geleidelijk het meel onder mengen en beginnen kneden.
- Zout aan toevoegen.
- De zachtgemaakte boter aan toevoegen en minstens 10 minuten kneden tot u een zacht en soepel deeg bekomt dat niet meer kleeft aan uw handen.
- Opbollen en 30 minuten laten rijzen op een warme plaats onder doek en plastic folie
- Goed doorkneden, terug opbollen en het deeg op een ingevette bakplaat leggen.
- Opnieuw 1 u laten rijzen.
- De oven voorverwarmen op 200°C.
- Het brood inovenen en na 10 minuten de oven verminderen tot 180°C en nog 50 minuten laten bakken tot het gaar is en hol klinkt als u er onderaan op tikt.
|