RECEPT VOOR BROOD VAN MAMAN LOULOU
(Recettes du Québec)
Ongeveer 3 uur
Ingrediënten
- 1,5 kg bloem
- 125 ml suiker
- 12 ml zout
- 16 g droge gist
- 1 l water
- 125 ml boter of andere vetstof
- 375 ml melk
Werkwijze
- Meng in een kom de bloem, het zout en de gist.
- Verwarm in een pan het water, de melk en de boter tot 53°C.
- Giet het mengsel van melk en boter over het mengsel van bloem. Goed mengen.
- 5 minuten kneden en dan 1 u laten rijzen op een warme plaats.
- Terug kneden terwijl u een weinig bloem toevoegt.
- In 4 ingevette vormen leggen en terug, onder doek en plastic folie, 1 u laten rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume.
- De oven voorverwarmen op 165°C.
- De broden 25 minuten afbakken .
- Laten uitzweten op een rooster.
|