KLEINE BROODJES
Ongeveer 2 uur 30
De smaak van deze broodjes ligt dicht bij die van een baguette, ondanks de aanwezigheid van suiker en olie.
Ingrediënten
- 550 g witte bloem
- 355 ml water (ofwel 200 ml melk en 155 ml water)
- 30 ml plantaardige olie (zonnebloemolie)
- 3 mg droge gist
- 1 mg zout
- 1 el suiker
Werkwijze
- Meng in een grote kom de helft van de bloem, de gist, de suiker en het zout.
- Maak een putje in het midden en giet de olie, de melk (als u melk gebruikt) en het water.
- Al de ingrediënten goed mengen.
- Beginnen kneden en geleidelijk al het meel mengen totdat u een bol krijgt die los komt van de wand.
- Op een licht met meel bestoven werkblad 10 minuten kneden tot u een soepel, glad en elastisch deeg bekomt.
- Onder doek en plastic folie 1 u laten rijzen.
- Plat drukken, even doorkneden en verdelen in 10 gelijke stukken van ca 100 g.
- Elk stuk opbollen en op een bakplaat leggen die bedekt is met bakpapier of op een siliconenvel.
- Terug onder doek en plastic folie ca 45 minuten laten rijzen.
- De oven voorverwarmen op 200°C met een vuurvast potje met water onderin de oven.
- De broodjes bestrooien met n weinig meel.
- In ca 20 minuten afbakken en gedurende het bakken water sproeien in de oven.
- Op een rooster laten afkoelen.
|