KARNEMELKBROODJES
Ongeveer 35 minuten
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 3½ tl bakpoeder
- ¾ tl zout
- 50 g margarine
- 20 cl karnemelk
- bloem om mee te bestuiven
Werkwijze
- Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom en meng goed door elkaar. Voeg de margarine toe en werk alle ingrediënten met de vingertoppen goed door elkaar.
- Druk in het midden van het mengsel een kuiltje. Giet daar de karnemelk in en kneed alles dan vlot tot een soepel deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier (of siliconenvel) en verwarm de oven voor op 225°C (hete luchtoven 200°C).
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een vierkante lap van 20 cm lengte. Snijd daarvan 16 vierkanten van elk 5 cm lang en leg de stukken deeg op de bakplaat.
- Bak de karnemelkbroodjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudgeel geworden zijn.
- Neem de broodjes van de bakplaat en serveer ze bij voorkeur warm.
TIP
- Als u geen karnemelk hebt gebruikt u zogenaamde zure melk. Giet 1 tl citroensap in een litermaat, giet daar 250 ml melk bij en laat dit mengsel voor u het gebruikt ca 5 minuten staan.
- Deze warme broodjes zijn ideaal om jus of saus op te deppen.
|