HAMBURGERBROODJES
Ongeveer 2 uur 15
Ingrediënten voor 10 stuks
- 600 g tarwebloem
- 40 g verse gist
- 1 tl zout
- 15 cl vetarme melk op kamertemperatuur
- 5 cl slaolie
- 1 ei, losgeklopt
- 1 el sésamzaad
Werkwijze
- Vermeng de melk en de olie en los de gist erin op. Zeef de bloem in een kom en voeg het zout toe. Voeg geleidelijk de bloem bij het water. Roer het geheel goed door elkaar en kneed het vervolgens ca 6 minuten stevig tot het deeg soepel is.
- Leg het deeg in een kom, dek deze af met een theedoek en laat het 60 minuten rusten op een gelijkmatig warme plaats tot het in volume is verdubbeld.
- Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad en snijd er 10 ronde schijven (ca 9 cm diameter) uit. Laat de schijven opnieuw 30 minuten afgedekt op een met bloem bestoven bakblik rusten.
- Na 20 minuten verwarmt u de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de bovenkanten met het geklutste ei en bestrooi ze naar smaak met sésamzaad. Bak de broodjes 15 à 20 minuten.
- Laat de broodjes afkoelen op een taartrooster.
Tip
U kunt deze broodjes prima invriezen. Doe ze na het ontdooien nog even in de oven of magnetron voor een heerlijk knapperig korstje.
|