Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevlochten brood

    GEVLOCHTEN BROOD

    Ongeveer 2 uur 30

    Ingrediënten

    - 75 cl lauwe melk

    - 15 g verse gist

    - 1 kg bloem

    - 100 g boter (of cuisinel)

    - 2 tl zout

    - 1 losgeklopt eierdooier met wat water

    Werkwijze

    - Maak een zacht luxedeeg.

    - Laat 30 minuten rijzen.

    - Verdeel in 6 gelijke delen. Leg 3 stukken afgedekt weg. Vorm 3 dunne rollen, laat de uiteinden spits toelopen. Begin de vlecht door een deegrol op het werkvlak te leggen en een andere dwars over het midden. Leg de derde dwars over de eerste twee.

    - Begin in het midden en werk naar u toe: kruis de eerste rol over de derde, haal de tweede over de eerste, kruis de derde over de tweede. Vlecht de rollen in deze volgorde. Om het spits toelopen te benadrukken, zodat de vlecht in een nette punt eindigt, moet u onder het vlechten zachtjes aan de uiteinden van de rollen trekken. Druk de uiteinden van de voltooide vlecht op het werkvlak, rek ze verder uit en maak ze vast in een punt.

    - Til het ½ gevlochten brood op en klap het ondersteboven en van u af zodat nu de ongevlochten repen naar u toe liggen.

    - Vlecht de tweede helft op dezelfde manier als de eerste. Doe hetzelfde met de 3 andere repen. Laten rijzen tot ze in omvang zijn verdubbeld (30 à 45 minuten).

    - Verwarm de oven voor op 200°C.

    - Bestrijk de bovenkant met een mengsel van losgeklopt eierdooier en water.

    - Bak de broden ca 40 minuten.

    - Laten afkoelen op een rooster.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!