EEN IN VORM GEBAKKEN BROOD
VAN BALLETJES
Ongeveer 2 uur
Ingrediënten
Basisdeeg, desgewenst verrijkt met boter en melk. (Zie recept 3/2)
Werkwijze
- Kneed het deeg, dek het af en laat het 30 minuten rijzen.
- Vorm van het deeg kleine ronde bolletjes van 40 g.
- Bestrijk de binnenkant van een ondiepe ronde taartvorm met zachte boter. Leg de deegballetjes in een regelmatig patroon in de vorm met tussenruimtes van ca 1 cm. Dek het geheel af en laat het deeg op een warme plaats ca 30 minuten rijzen.
- Bestrijk de deegballetjes met een mengsel van geklopt ei en water.
- Zet de vorm ca 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Neem de vorm uit de oven. Bescherm uw hand met een dikke doek en ondersteun de onderkant van de vorm, terwijl u een rooster op het brood legt. Hou het rooster stevig vast op zijn plaats en draai de vorm om zodat het brood op het rooster komt te liggen. Til de vorm van het brood af. Leg nu een ander rooster op de onderkant van uw brood, zodat het nu met de goede kant naar boven op het tweede rooster ligt.
- Enkele uren of de hele nacht laten afkoelen op het rooster.
|