BRUIN BROOD
Ongeveer 2 uur 45
Ingrediënten
- 60 à 70 cl lauw water
- 30 g gist
- 600 g witte bloem
- 600 g integraal meel
- 30 g vet
- 20 g zout
Werkwijze
- De gist oplossen in het lauwe water. Bloem en meel aan toevoegen en daarna het zout en de vetstof.
- 10 à 15 minuten kneden tot het deeg glad en elastisch is.
- Gedurende 30 minuten laten gisten onder doek en plastic folie.
- Het deeg toeslaan en vouwen. Het deeg afwegen in stukken van 450 g en rond opbollen.
- De deegbollen afgedekt 10 minuten laten rusten en dan een ronde of langwerpige vorm geven.
- Langwerpige deegbollen in licht ingevette broodvormen leggen en na 10 minuten afduwen om de deegrol de vorm te doen aannemen van de bakvorm. De ronde deegbollen legt u op een ingevette bakplaat.
- Op een warme plaats verder laten gisten gedurende een uur. Na 45 minuten de oven voorverwarmen op 220°C.
- Het brood in de oven schuiven en na 10 minuten de temperatuur verminderen tot 200°C en in totaal 35 minuten laten uitbakken. Broden van 800 g bakken
45 minuten.
- Na het bakken de broden onmiddellijk uit de bakvormen nemen en laten uitzweten op een rooster.
|